Partijų kandidačių į  Europos Parlamentą aplinkosauginis reitingas

2024 birželio 9 dieną vyks rinkimai į Europos Parlamentą. Nuo sprendimų Europos Parlamente priklauso daug svarbių su aplinkosauga, žemės ūkiu, klimato kaita, tarša susijusių sprendimų. Dėl to raginame balsuoti už politikus, kurie, tikėtina, nepames žaliosios Europos krypties.

Kad būtų lengviau išsirinkti, sudarėme aplinkosauginį partijų reitingą. Rėmėmės dviem šaltiniais – realiais su aplinkosauga susijusiais balsavimais Europos Parlamente ir partijų išsakytomis ekologinėmis nuostatomis portale manobalsas.lt. Su detalia metodika, spalvų reikšmėmis galite susipažinti mūsų čia.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad kai kurių partijų pozicijos nacionalinėje ir europinėje politikoje gali skirtis. Kaip patirtis rodo, Europos Parlamente didžiulę įtaką turi frakcija, prie kurios prisijungia išrinkti politikai. Dėl to ir mūsų vertinime didžiausias dėmesys skiriamas būtent europinių frakcijų balsavimams Europos Parlamente. 

Kviečiame susipažinti ir rinktis ateitį, kurioje gamtos apsauga – ne paraštėse.

Skaityti plačiau: https://bef.lt/klimato-kaita-zemes-ukyje/rinkimai-i-europos-parlamenta-2024-m/ 

Reitingas sudarytas įgyvendinant projektą „Klimato kaitos mažinimo advokacija žemės ūkyje“. Jis  finansuojamas Klimato kaitos programos lėšomis, kurią administruoja Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra.