Svarbi informacija vykstantiems į „Miško burtus“

Jau šį šeštadienį jūsų laukia nepakartojamas teatralizuotas festivalis „Miško burtai“. Susitinkame spalio 7 d. Žemaitijos nacionaliniame parke, Plokščiuose.

Kad planuoti išvyką būtų lengviau, pateikiame keletą naudingų patarimų ir nuorodų.

MAGIŠKAS ATVYKIMAS Į RENGINĮ

Svarbu! Kad magija ir burtais pradėtumėte mėgautis nuo pat ankstaus šeštadienio ryto, parengėme kaukų karaliaus garsinį laišką. Klausykite jį vykdami į festivalį ir tinkamai nuotaika garantuota. Po laiško girdėsite festivalio himnu tapusią Eglės Sirvidytės dainą „Mano namai“, pasimokykite ją dainuoti, nes festivalyje ji skambės ne kartą.

Kaukų karaliaus garsinis laiškas

PROGRAMA IR VISA INFORMACIJA

RENGINIO VEIKLŲ ŽEMĖLAPIS

RENGINIO VIETA

Festivalis vyks Žemaitijos nacionaliniame parke, Platelių ežero pašonėje, buvusiame kariniame miestelyje greta Šaltojo karo muziejaus, Plokščių kaime, Plungės rajone.

Koordinatės: 56.02402, 21.90871

Arba GPS įveskite: Šaltojo karo muziejus. Artėjant link muziejaus sekite renginio nuorodas.

NAKVYNĖ

Kad būtų lengviau rasti vietą nakvynei, įtraukėme geriausius pasiūlymus į specialų žemėlapį.

Geriausią vietą nakvynei pasirinkti gali padėti Žemaitijos nacionalinio parko lankytojų centro specialistai:  +370 448 49 231; +370 677 86 758

MAITINIMAS

  • Renginio metu veiks kaukų kavinė ir magiškas turgelis. Kadangi teritorijoje interneto ryšys prastokas, turėkite grynų pinigų.
  • Galite pasiimti termosą arbatos/kakavos.
  • Būtinai pasiimkite savo turistinius indus! Festivalyje nebus vienkartinių plastikinių indų. Savo indų neturintys dalyviai galės pasinaudoti daugkartiniais puodeliais. Po pasinaudojimo prašytume juos išplauti.

Žemaitijos nacionaliniame parke rekomenduojame šiuo metu veikiančias dvi maitinimo įstaigas, turinčias parko produkto ženklą:

APRANGA:

  • Renginys vyks bet kokiu oru, nors kasmet užburiame dangų džiuginti mus geriausiais orais, kartais gamta mėgsta papokštauti. Kad pokštai jums būtų juokingi, pasirūpinkite tinkama apranga.
  • Geriausia apsirengti šiltais plonais rūbais keliais sluoksniais (vadinamasis svogūno stilius :). Vengti džinsų. Jei turite, pasiimkite striukę nuo lietaus, esant vėsesniam orui – flisą arba megztinį.
  • Nepamirškite neperšlampamų rūbų, šiltų kojinių.
  • Pasiimkite 1 komplektą rūbų sušlapimo atveju.
  • Avalynei rinkitės kelioninius, turistinius arba guminius batus.
  • Nepamirškite, kad jūs vykstate į legendų pasaulį. Atvykite pasipuošę magiškais kostiumais ar akcentais. Šiemet festivalio tema: šikšnosparniai.

LANKOMI OBJEKTAI:

Jei atvyksite anksčiau ar pasiliksite ilgiau, kviečiame išbandyti specialiai parengtą Magišką maršrutą ar kelis jo objektus.

 KITI REIKMENYS IR PASTABOS:

  • Nepamirškite, kad festivalyje už vaikų saugumą atsako tėvai.
  • Gyvūnai festivalyje gali dalyvauti tik su pavadėliu. Paleisti nuo pavadėlio griežtai draudžiama. Atkreipkite dėmesį, kad gyvūnai negali dalyvauti vienoje veikloje – Žygyje į miško gelmes.
  • Renginio metu bus galima įsigyti vietinės produkcijos ir taip paremti smulkų vietos verslą. Nepamirškite smulkių pinigų. Ypač raginame rinktis produktus, kurie draugiški aplinkai ir senosioms žemaičių tradicijoms. Tokie gaminiai pažymėti specialiu paukštelio ženklu.
  • Renginys nemokamas, nes jis organizuojamas įgyvendinant „Naturalit” projektą, paramą festivaliui šiemet skyrė ir Plungės rajono savivaldybė.. Nepaisant to, dalyviai kviečiami prisidėti prie tokių renginių organizavimo įsigyjant saugomų teritorijų lankytojų bilietą ir / ar skiriant paramą festivalio organizavimui. Tai padaryti bus galima ir renginio vietoje.

Iki susitikimo gamtoje!

 

Kilus klausimų skambinti (renginio metu gali neatsiliepti)

Festivalio „Miško burtai“ koordinatorei Kamilei

tel. (8 6) 30 53 406

arba Pauliui

tel. (8 6) 77 86 345

 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.