„Miško burtai“: festivalis vaikams, užkariaujantis širdis – 100 % rekomendacija

Spalio 5 d. Žemaitijos nacionaliniame parke, netoli Platelių, vyks teatralizuotas šeimų festivalis gamtoje „Miško burtai“. Šis renginys – tai nepamirštama kelionė po paslaptingą ir mistišką pasaulį, kur susipina gamtos grožis, kūrybingumas ir šiek tiek stebuklų!

Festivalis šiemet vyks jau šeštąjį kartą. Pernai su kaukais ir laumėmis laiką leidę dalyviai visi vieningai sutinka (100 % apklaustųjų) – rekomenduotų šią patirtį kitiems.

„Esam buvę jau 2 kartus, žinojom kad bus fantastiška. Nominuojam geriausiu vaikams skirtu renginiu šiais metais Lietuvoj!“ – įspūdžiais dalinosi ankestesnių metų dalyviai.

„Tiesiog super. Labai malonu matyti, kad tikrai įdėta daug pastangų. Veiklos nekasdieniškos, įtraukiančios ir tinkamos visiems vaikams.“ – atsiliepimuose rašė kiti.

„Miško burtai 2023“ akimirkos. Jonkus photography nuotrauka
„Miško burtų“ iniciatorė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Rita Grinienė. A. Sidabraitės nuotrauka

„Miško burtuose“ vaikai ne tik praleis smagią dieną gryname ore, bet ir atskleis naujas gamtos paslaptis, dalyvaus įvairiose kūrybiškose ir įtraukiančiose veiklose, kurios leis patirti atradimų džiaugsmą bei padės giliau suprasti natūralią aplinką ir ugdys meilę gamtai. „Mes žinome, kad gamta – tai nuostabi mokykla, kurioje kiekvienas medis, augalas ir gyvūnas gali papasakoti įdomiausią istoriją. Be to, šis renginys yra vienintelė proga metuose susitikti su Kaukų karaliumi ir jo svita – pernai netikėtai išskubėjęs į Laplandiją spręsti baltųjų meškų reikalų, šiemet Kaukų karalius žada vėl susitikti su vaikais.“ – pasakoja festivalio iniciatorė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Rita Grinienė.

Organizatoriai džiaugiasi pirmą kartą šiam festivaliui pritraukę verslo paramą – šiemet rėmėju tapo prekybos tinklas „Maxima“. „Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ paramos kryptys jau daugelį metų yra tos pačios – rūpinamės vaikų ir jaunimo švietimu bei siekiame būti gerais kaimynais – bendruomeniška visuomenės dalimi. Matome jame didelę prasmę ir norime būti jo dalimi. Tai inovatyvus vaikų švietimo formatas, kuris leidžia mokytis būnant gamtoje per magiją ir žaidimus. Tokie įtraukiantys renginiai labai svarbūs ir reikalingi tiek vaikams, tiek ir jų tėvams.“ – sako „Maxima“ komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

„Miško burtai 2023“ akimirkos. A. Sidabraitės nuotrauka

Šių metų „Miško burtų“ tema – žmogaus ir miško ryšys. „Miške būti – sveika ir gera. Miškas yra ypatinga vieta, kur gyvena įvairūs gyvūnai, paukščiai, augalai, grybai, kur galima rasti įvairių gėrybių. Kiekvienas kuriame savitą ryšį su mišku ir jo gyventojais. Lietuviams jis – labai svarbus. Ne veltui šių metų pradžioje lietuvio ir miško ryšys buvo įtrauktas į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą. Dėl to šiemet tokia ir tema. Kviečiame visus festivalio dalyvius ir svečius pasitelkti kūrybą bei savą interpretaciją savo ir vaikų kostiumams.“ – kviečia R. Grinienė.

Festivalio metu vaikai galės klaidžioti magijos pilname miške, apsupti įspūdingų būtybių – laumių, kaukų ir įvairių miško gyventojų. Netrūks įdomių kūrybinių bei aktyvių pažintinių veiklų – žaidimų, meninių instaliacijų, labirintų, žygių, dirbtuvių, kurių metu vaikai galės pasigaminti stebuklingą vėrinį ar kitą suvenyrą. Renginio metu taip pat veiks kaukų kavinė ir turgelis, tad bus galima paragauti bei įsigyti autentiškų skanumynų ir grožybių lauktuvėms. Daugiau informacijos ir bilietus rasite https://bef.lt/misko-burtai/.

„Miško burtai 2023” akimirkos. A. Sidabraitės nuotrauka

Festivalis yra finansuojamas projekto „Natura 2000 tinklo valdymo optimizavimas Lietuvoje”, kurį remia Europos Sąjungos LIFE programa ir Lietuvos Respublika. Šiemet rėmėju tapo prekybos tinklas „Maxima“, jau antrą kartą informaciniu renginio partneriu tapo laikraštis „Plungė“. Visi dalyviai, įsigydami bilietą, taip pat prisideda prie šio renginio augimo.

 

„Miško butai 2024” organizuoja VšĮ Baltijos aplinkos forumas, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, Žemaitijo nacionalinis parkas.

Festivalis organizuojamas įgyvendinant projektą „Natura 2000 tinklo valdymo optimizavimas Lietuvoje” (Naturalit, LIFE IP PAF-NATURALIT ), Nr. LIFE16 IPE/LT/016. Jį finansuoja Europos Sąjungos LIFE programa ir Lietuvos Respublika.