Kviečiame siūlyti kandidatus 2024 metų „Gero ūkininko” čempionatui

Kiekvienas ūkininkas, kuris darbuojasi sode, darže, ar savo ūkyje, išskirtinai gerai jaučia ryšį su gamta: koks yra ciklas, kaip „jaučiasi“ aplinka, kada viskas auga, klesti, o kada – skursta. Žino, kad neužtenka vien trąšų, kad reikia kažko daugiau… Gamta klestės ir atsilygins gausa, jei rūpestingai tausosime kiekvieną jos dalį – orą, vandenį, dirvožemį, bei saugosime gyvąją gamtą. Tuomet visi galėsime džiaugtis kokybiškais ir sveikais produktais. Tiek mes dabar, tiek ir mūsų vaikai po daugelio metų.

 

2022 m. “Gero ūkininko“ čempionato ambasadoriai ūkis „50 arų. Darbo ir džiaugsmo“

„Su šia idėja prieš ketverius metus Lietuvoje gimė „Gero ūkininko“ čempionato iniciatyva. Šiemet, kaip ir kasmet, vėl ieškome geriausių pavyzdžių, kai ūkiai ne tik kuria sveikus bei kokybiškus produktus, bet ir rūpinasi sveika, darnia bei klestinčia gamta. Jei žinote tokį ūkį – būtinai siūlykite kandidatus! Tai gali padaryti bet kas.“ – kviečia iniciatyvos koordinatorė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Rūta Rosson.

Konkurse gali dalyvauti dideli bei maži ūkiai iš įvairių sričių. Iki šiol „Gero ūkininko” čempionato ambasadoriais jau tapo 13 ūkių. Tai – tiek stambūs ūkiai, valdantys šimtus hektarų žemės bei auginantys daugybę gyvulių. Tiek ir maži ar šeimyniniai ūkiai, auginantys daržoves, vaistažoles, užsiimantys sūrių gamyba ir pan. Svarbiausia – ūkio šeimininkų požiūris ir noras gyventi santarvėje su gamta.

2023 metų „Gero ūkininko“ čempionato organizatoriai ir ambasadoriai apdovanojimų ceremonijoje

„Džiaugiamės, kad gamtai palankių ūkių Lietuvoje daugėja ir tikimės, kad ateityje vis daugiau ūkininkų prisijungs prie šios iniciatyvos. Palankus gamtai ūkininkavimas yra investicija į planetos sveikatą ir žmonių gerovę.“ – sako Rūta Rosson.

Norintys pasiūlyti dalyvį „Gero ūkininko“ čempionatui, turi pildyti anketą, kurią galima rasti svetainėje gerasukininkas.lt. Užpildytas anketas reikia pateikti iki 2024 gegužės 31 d. Ekspertų komisija, turinti gilią patirtį žemės ūkio ir gamtosaugos srityje, atrinks savo darnumu išsiskiriančius ūkininkus. Vėliau, komisijos nariai, aplankę šiuos ūkius, įvertins jų gamtosauginį, socialinį ir ekonominį darnumą ir išrinks „Gero ūkininko“ čempionato ambasadorius.