Festivalio rėmėju tapo „Maxima“, įvestas bilietas

Rita Grinienė - „Miško burtų" iniciatorė
„Miško burtų“ iniciatorė Rita Grinienė

Teatralizuoto festivalio „Miško burtaiorganizatoriai praneša, kad 2024 m. renginys įprastai vyks pirmąjį spalio savaitgalį (spalio 5 d.), tad gerbėjai kviečiami šią datą jau rezervuoti savo kalendoriuose. Šiemet renginys pritraukė paramos iš verslo – rėmėju tapo „Maxima, pirmą kartą įvestas renginio bilietas. 

„Jau kuris laikas galvojame, kaip užtikrinti festivalio kokybę, tęstinumą ir tuo pačiu – renginio prieinamumą platesniam lankytojų ratui. Dar keletą metų bazinį finansavimą „Miško burtams“ skiria projektas Naturalit”, bet jis baigsis. Matome degančias dalyvių akis ir puikius atsiliepimus. Norime renginį tęsti, todėl bandome įvairius būdus, kad ateityje šis festivalis galėtų gyvuoti. Kadangi festivalis kainuoja per keliasdešimt tūkstančių eurų, tikimės reikiamą sumą surinkti iš skirtingų šaltinių – valstybės ar savivaldybės paramos, verslo indėlio, ir, žinoma, lankytojų. Pajamos iš bilietų ateityje galėtų sudaryti apie 30 % viso biudžeto.“ – galimą festivalio finansavimo modelį pristatė „Miško burtų“ iniciatorė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Rita Grinienė.

Festivalio bilietas kainuos 5 eur. Pigesni bilietai numatyti daugiavaikėms šeimoms, didesnėms nei 10 asmenų grupėms. Nemokamai festivalyje galės dalyvauti vaikai iki 3 m. ir žmonės su negalia.

Iniciatoriai džiaugiasi pirmą kartą šiam festivaliui pritraukę verslo paramą. Šiemet rėmėju tapo prekybos tinklas „Maxima“.

„Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ paramos kryptys daug metų yra tos pačios – bendruomenės būrimas ir vaikų sveikata bei švietimas, tad mums šis projektas iškart pasirodė itin aktualus tam, ką jau labai ilgą laiką darome ir kaip veikiame. Matome jame didelę prasmę ir norime būti jo dalimi. Tai inovatyvus vaikų švietimo formatas, kuris leidžia mokytis būnant gamtoje per magiją ir žaidimus. Tokie įtraukiantys renginiai labai svarbūs ir reikalingi tiek vaikams, tiek ir jų tėvams.“ – sakė „Maximakomunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Šiemet jau antrą kartą informaciniu renginio partneriu tapo laikraštis „Plungė“.

Rinktis bilietą

Vaikams iki 3 metų ir žmonėms su negalia renginys nemokamas. Renginio savanorių šeimoms apsilankymas festivalyje nemokamas (kreiptis į organizatorius). Į bilieto kainą įskaičiuotas vienkartinis saugomų teritorijų lankytojų bilietas.