Platelių ežero pašonėje –  žemaitiškas disneilendas „Miško burtai“

Spalio 15 d. Žemaitijos nacionaliniame parke jau ketvirtą kartą vyks nemokamas teatralizuotas festivalis jaunoms šeimoms „Miško burtai 2022“.  Šalia Platelių ežero plytinčiame Plokštinės miške su atvykusiais vaikais žais legendų herojai. Jie pakvies tyrinėti slėpiningą kaukų ir laumių pasaulį, jame veikiančius dėsnius, gamtoje slypinčią magiją.

„Miško burtai“ – smagus laisvalaikis šeimai gamtoje. Tai – pasakiškas šeštadienis legendų pasaulyje. Tai – vienintelė diena metuose, kada pabendrauti su vaikais iš savo namų rezervate išlenda Kaukų karalius su visa savo svita“, – apie renginį pasakoja jo koordinatorė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Kamilė Breimelytė-Grajauskienė.

Festivalyje dalyvių laukia pažintis su paslaptingaisiais šikšnosparniais, charizmatiškaisiais vorais, kaukų lazdelių burtai, grybų pasaulio triukai, stebuklingos šermukšnių uogienės virimas, susitikimas su kaukų karaliumi ir dar daug kitų linksmybių.

Ne veltui apie Žemaitijos nacionalinį parką žymus geografas Česlovas Kudaba yra pasakęs: „čia patekęs pasijunti, lyg paslaptingoje legendoje“. Kviečiame tą legendą patirti“, – į išskirtinį renginį kviečia Žemaitijos nacionalinio parko direktorius Ramūnas Lydis.

Į festivalį organizatoriai ragina atvykti iš anksto – apsistoti vietinėse kaimo turizmo sodybose ir taip dar labiau praturtinti savo patirtį. Maistu rūpintis iš anksto taip pat nebūtina – renginio metu veiks kaukų kavinė, bus galima įsigyti autentiškų skanumynų ir grožybių lauktuvėms. Tokiu būdu lankytojai prisidės prie smulkaus vietinio verslo skatinimo.

„Ypač kviečiame rinktis produktus ir paslaugas, pažymėtas paukšteliu – Žemaitijos nacionalinio produkto ženklu. Jis reiškia, kad produktas pagamintas parko teritorijoje tausojant aplinką ir paveldą“, – pasakoja K. Breimelytė-Grajauskienė.

„Miško burtai“ šiemet vyks jau ketvirtą kartą. Renginys jau spėjo suburti gausų savo gerbėjų būrį. Pasak organizatorių, renginio tikslas – įtraukiai ir įdomiai mokyti vaikus pažinti gamtą.

Renginys nemokamas, nes festivaliui dalinį finansavimą skyrė projekto „Natura 2000 tinklo valdymo optimizavimas Lietuvoje” rėmėjai – Europos Sąjungos LIFE programa ir Lietuvos Respublika. Visgi, organizatorių siekis – ilgainiui festivalį rengti be išorinės paramos ir jį plėsti – todėl festivalio lankytojai raginami įsigyti saugomų teritorijų lankytojo bilietą ir taip prisidėti prie būsimų festivalių. Būtina dalyvių registracija svetainėje bef.lt.

Festivalio vieta renginio žemėlapyje.

Festivalio „Miško burtai 2022″ programa.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.