Kviečia verslo įmones savanorystei saugomose teritorijose

Įsibėgėjus pavasariui, „Naturalit“ projekto komanda kviečia socialiai atsakingas įmones prisidėti prie savanoriškų veiklų saugomose teritorijose ir patirti abipusės naudos džiaugsmą.

„Sukrečiančių geopolitinių įvykių akivaizdoje žmonės vėl patiria sustiprėjusią įtampą ir stresinius išgyvenimus, kurie neišvengiamai persiduoda ir į darbinę aplinką. Norėdami padėti kitiems, pirmiausia turime pasirūpinti savo fizine ir psichologine būkle, o gamta šiomis aplinkybėmis turi ypač stiprų raminantį ir gydantį poveikį, – teigia projekto vadovė Birutė Valatkienė. – Siūlome verslo įmonėms apsiimti savanorystę vienoje ar keliose saugomose teritorijose – veiklą, kuri suderina gerą darbą gamtai, komandinių santykių stiprinimą, atsipalaidavimą ir gamtos pažinimą.“

Talkos metu įmonių darbuotojai leis laiką gamtos apsuptyje ir kartu padės atkurti vertingas saugomų rūšių buveines, o saugomų teritorijų specialistai supažindins savanorius su retomis augalų ir gyvūnų rūšimis bei kitomis gamtinėmis ir kultūrinėmis tos teritorijos vertybėmis.

Pasak projekto vadovės, iniciatyvos tikslas – padėti saugomų teritorijų direkcijoms, kurioms reikia pagalbos, ir įmonėms, kurios nori prisidėti, atrasti vienoms kitas ir patirti abipusę naudą. Sąraše – daugiau nei 70 savanorystės pasiūlymų visoje Lietuvoje. Talkos yra reikalingos įvairiais metų laikais, pradedant pavasariu ir baigiant vėlyvu rudeniu, todėl kiekviena komanda atras prasmingą veiklą jai tinkamu metu.

Įmonių patogumui sukurtas skaitmeninis žemėlapis, kuriame galima matyti savanorystės veiklų poreikį ir pobūdį skirtinguose Lietuvos regionuose.

Lietuvoje yra įsteigti 5 nacionaliniai ir 30 regioninių parkų, taip pat 6 valstybiniai rezervatai. Iš viso saugomos teritorijos Lietuvoje užima beveik 18 proc. šalies ploto. Dauguma šių teritorijų dėl savo ypatingų gamtinių vertybių įtrauktos ir į europinį „Natura 2000“ saugomų teritorijų tinklą.

Daugiau informacijos apie projektą – naturalit.lt.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.