„Gero ūkininko čempionato“ komisijos nariai

page1image2155356752

Agnė Prakapienė

Žemės ūkio ministerijos atstovė, jau daugiau nei 10 metų dirbanti paramos agrarinei aplinkosaugai žemės ūkyje ir gamtai palankaus ūkininkavimo skatinimo srityje. Specialistė iki pandemijos dažnai lankydavo įvairaus dydžio ūkius, dalyvaudavolauko dienose, nuolat bendrauja su ūkininkais.

page1image2153470496

Lina Burbaitė

Aplinkos ministerijos atstovė, dirbanti agrarinės aplinkosaugos srityje jau kelerius metus. Atsakinga už gamtosauginių Kaimo plėtros programos priemonių tobulinimą, Kaimo plėtros programos administravimo proceso efektyvumo didinimą (pvz., teikiant pasiūlymus teisės aktų keitimui, įtraukiant saugomų teritorijų direkcijų specialistus į ūkininkų konsultavimą dėl agrarinės aplinkosaugos priemonių reikšmės ir naudos gamtai ir pan.).

Dalyvauja rengiant naujas su biologinės įvairovės, ekosistemų, buveinių ir kraštovaizdžio išsaugojimu susijusias priemones Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023-2027 m. strateginiam planui.

page1image2153579136

Sigutė Stakvilevičienė

Nacionalinės mokėjimo agentūros atstovė, puikiai įsigilinusi į įvairias žemės ūkio paramos schemas ūkininkams, vedanti seminarus, mokymus apie agrarinę aplinkosaugą ir kitas ūkininkams skirtas priemones.

page1image2153579440
Dr. Birutė Valatkienė
 
Gamtos mokslų daktarė, Aplinkos projektų valdymo agentūros atstovė, vadovauja LIFE programos integruotajam projektui „Naturalit”, kuriuo siekiama užtikrinti vertingiausių gamtinių teritorijų, priklausančių „Natura 2000“ tinklui, apsaugą Lietuvoje. Viena iš svarbių projekto sričių – agrarinės aplinkosaugos skatinimas natūralių pievų buveinių ir biologinės įvairovės išsaugojimui.
 
page2image2218509952

Žymantas Morkvėnas

Nevyriausybinės aplinkosaugos organizacijos VšĮ Baltijos aplinkos forumas vadovas, gamtininkas. Specialistas gamtosaugos srityje dirba daugiau nei 20 metų, pastarąjį dešimtmetį gilinasi į gamtosaugos ir žemės ūkio dermę, agrarinę aplinkosaugą. Ž. Morkvėnas taip pat yra ir ūkininkas. Savo ūkį jis vadina „865 orchidėjų“ ūkiu. Dzūkijos vertingose šlapynėse gamtininkas augina galvijų bandą, ekstensyviai juos gano ir stebi poveikį gamtai.

page2image2218570896

Vilma Živatkauskienė

Ekologiškai ūkininkaujanti mėsinių galvijų
augintoja, Lietuvos Respublikos žemės ūkio
rūmų konsultantė bei Lietuvos agrarinių miškų
mokslų centro doktorantė, jaunesnioji mokslo
darbuotoja. Vilma Živatkauskienė jau daugelį
metų ūkininkauja gamtai palankiu būdu,
siekdama išsaugoti Nevėžio slėnio natūralias
pievas, kuriose galima rasti nemažai įvairių
retų augalų ir paukščių rūšių, tokių kaip
gegūnės ar griežlės. Vilma taip pat yra patyrusi
gyvulininkystės specialistė, penkiolika metų dirbanti
žemės ūkio konsultavimo srityje, dvejus metus vadovavusi Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų asociacijai.

page2image2218639888

Dr. Edita Karbauskienė

Lietuvos Respublikos Žemės ūkio rūmų vyr. specialistė augalininkystei, daugiau nei 20 metų veda individualias konsultacijas ir mokymus ūkininkams ekologinio ūkininkavimo ir agrarinės aplinkosaugos priemonių įgyvendinimo klausimais. Specialistė dalyvauja žemės ūkio ministerijos darbo grupėse ekologinio žemės ūkio ir agrarinės aplinkosaugos priemonių plėtrai ir įgyvendinimui šalyje, yra ilgametė pažangaus ekologinio ūkio konkurso komisijos narė. Įgyvendina įvairius mokslinius projektus diegiant inovatyvias aplinkosaugines technologijas žemės ūkyje.

page3image2217374432

Dr. Žydrė Kadžiulienė

Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Žemdirbystės instituto vyriausioji mokslo darbuotoja, jau beveik 30 metų besigilinanti į agrarinių mokslų sritį, pievininkystę ir augalininkystę, ekologiją ir aplinkotyrą.

page3image2217529024

Valentinas Genys

Agronomas, turintis praktinės ir mokslinės patirties žemės ūkyje. V. Genys aktyviai propaguoja ekologinį ūkininkavimą, pats būdamas ūkininku taiko nemažai gamtai palankių praktikų, tokių kaip beariminė žemdirbystė. Jis taip pat yra Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos narys.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.