Pristatoma mokymų programa „Sumanūs viešieji pirkimai vengiant pavojingų cheminių medžiagų“

Kasdienis gyvenimas tiek namuose, tiek biure neįsivaizduojamas be daugybės cheminių medžiagų. Tik reikiamos žinios gali padėti geriau pažinti aplink mus esančias chemines medžiagas gaminiuose bei įvairiose priemonėse ir nuspręsti, ar jos mums yra saugios bei vengti tų, kurios nėra saugios. Tai vienas iš projektų „NonHazCity2“ tikslų.

Projekto komanda parengė mokomąją medžiagą – praktišką įrankį, kuris padės patogiai susipažinti su pagrindine informacija apie pavojingas chemines medžiagas, pažinti jų šaltinius ir sužinoti būdus, kaip jų išvengti vykdant viešuosius pirkimus.

Mokomąją medžiagą sudaro 5 moduliai, kuriuose pateikiama informacija apie tai, kas yra pavojingos medžiagos ir kaip jos patenka į aplinką bei mūsų organizmus iš produktų bei gaminių, paaiškinamas jų poveikis, pateikiama trumpa cheminių medžiagų valdymo teisinio pagrindo apžvalga. Skaitytojui taip pat padedama nustatyti būdus, kaip sumažinti pirkimus tokių paslaugų, gaminių ir produktų, kuriuose gali būti pavojingų medžiagų, jų išvengti arba juos pakeisti.

Mokymuose pateikiama daug praktinių pavyzdžių savivadybėse. Šis e-mokymosi kursas skirtas tiek savivaldybių, tiek jiems pavaldžių įstaigų (pvz., darželių, mokyklų) pirkimų specialistams, priimantiems sprendimus.

Mokymo priemonę sukūrė: Audronė Alijošiutė-Paulauskienė, Ingrida Bremere, Daina Indriksone, Gražvydas Jegelevičius, Justė Kukučionė, Heli Nõmmsalu, Hannamaria Yliruus, Sigita Židonienė.

Mokymosi programą rasite čia:

Anglų, estų, latvių, lietuvių k.: https://training.nonhazcity.eu

Suomių k.: https://www.ekotuki.fi/kemikaalikoulutus/

Rusų kalba.: https://www.youtube.com/playlist?list=PLT3WgiGHiI1m1VSo6hhaHO8pai7PiZnP_

 
 

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.