Kviečiame Klaipėdos moksleivius dalyvauti virtualioje viktorinoje „Ką žinau apie atliekas?“

Balandžio 21-23 d. vyks virtuali viktorina Klaipėdos miesto moksleiviams „Ką žinau apie atliekas?“. Trijose amžiaus kategorijose moksleiviai atsakinės į įvairiausius klausimus apie atliekų vengimą, jų rūšiavimą, perdirbimą,  atsakingą vartojimą, pakartotinį daiktų naudojimą bei gamtos išteklių taupymą. Pirmos trys prizinės vietos kiekvienoje amžiaus kategorijoje bus apdovanotos vertingais prizais.

Viktorinos taisyklės

Konkursas vyks virtualiai, naudojantis zoom platforma. Šioje platformoje komandos bus suskirstomos į atskirus kambarius, kuriuose galės tartis ir spręsti viktorinos klausimus. Viktorinos klausimai dalyviams pateikiami suteikiant jiems nuorodą į viktorinos klausimyną (platformoje www.flexiquiz.com). Dalyvaujanti komanda savo narių tarpe dar prieš konkursą turi išrinkti mokinį-komandos lyderį, kuris geba naudodamasis zoom platforma dalintis savo ekranu su kitais t.y. rodyti viktorinos klausimus kitiems komandos nariams. Jis bus atsakingas už atsakymų suvedimą į www.flexiquiz.com platformą komandos vardu.

Klausimyną sudarys testo forma pateikti 20−25 klausimai su 2–4 galimais atsakymais. Už kiekvieną teisingą atsakymą skiriamas atitinkamas balų skaičius, priklausomai nuo klausimo sudėtingumo lygio.

Virtualios viktorinos vyks:

  • 1–4 klasėms skirta viktorina vyks 2021-04-21 nuo 14 val.
  • 5–8 klasėms skirta viktorina vyks 2021-04-22 nuo 14 val.
  • 9–12 klasėms skirta viktorina vyks 2021-04-23 nuo 14 val.

 

Vertinimas ir prizai

Kiekvienoje amžiaus grupėje trys daugiausiai balų surinkusios klasių komandos bus paskelbtos nugalėtojomis tą pačią konkurso dieną. Konkurso dalyvių vertinimas atliekamas automatizuotoje www.flexiquiz.com platformoje. Jei komandos surenka tą patį balų skaičių, laimi komanda, greičiausiai pateikusi atsakymus.

Nugalėtojai laimi pramogą gamtoje visai klasei bei asmeninę dovaną – po rūšiavimo maišelių komplektą. Taigi, laimėtojai galės namuose patogiai ir stilingai rūšiuoti atliekas bei, atlaisvėjus karantino sąlygoms, smagiai leisti laiką su klase gamtoje.

Prizinė vieta Prizas – pramoga gamtoje Aprašymas
I vieta

 

 

Išgyvenimo pagrindai

arba

Orientavimosi pagrindai

 

Trukmė: 60-90 min. Vieta: Girulių miškas

 

Išgyvenimo pagrindai

Ar kada aplankė mintis, kaip išgyventi vienam likus gamtoje? Ką valgyti, kaip miegoti, kaip orientuotis ar suteikti pagalbą? Visko išmoksite šio patyrimo metu. Nuo šiol gamtoje jausitės saugiai, išmoksite pastebėti gamtos ženklus, panaudoti gamtoje randamas priemones.

Orientavimosi pagrindai

Kaip nepasiklysti miške? Kaip likus vienam rasti kelią namo? Šio patyrimo metu išmoksiteorientuotis gamtoje pagal pasaulio šalis ir stebint gamtos ženklus. Išmoksite pažinti gamtą kaip vientisą organizmą, atskirti biotopus ir pažinti kiekvieno jų požymius. Orientacijos mokysitės pasitelkdami tiek archainius ar tradicinius būdus, tiek šiuolaikines technologijas.

II vieta

 

 

Pelėdų paslaptys

 

Trukmė: 45-60 min.

Vieta:  Klaipėda

Yra galimybė rinktis edukaciją pelėdų parke Žibininkuose (HBH)

Pelėdų paslaptys

Leiskis į pažintį su paslaptingais, mistiškais ir labai įdomiais paukščiais – pelėdomis. Ar žinai, kuo skiriasi apuokas nuo pelėdos? Ar tiesa, kad pelėdos – labai protingos? Kaip jos sugeba tyliai skraidyti? Kaip apgyvendinti pelėdą šalia savo namų? Susipažink su 10 rūšių pelėdų ir sužinok daug įdomybių.

 

III vieta

 

 

Paukščių stebėjimas ir atpažinimas

arba

Paukščių žiedavimas

 

 

Trukmė: 45-60 min.

Vieta: Klaipėda

 

Trukmė: 45-60 min

Vieta: Ventės rago ornitologinė stotis

 

Paukščių stebėjimas ir atpažinimas

Kartais net nepastebi, kiek daug įvairių ir įdomių sparnuočių gyvena aplink mus. Susipažink su gyvenančiais arčiausiai mūsų, išmok juos atskirti ir tinkamai jais rūpintis. Pažinti paukščius mums padės planšetiniai kompiuteriai, specialios užduotys.

 

Paukščių žiedavimas

Ar žinai, kodėl paukščiai nešioja žiedus? Ką jie pasako mokslininkams? Ar žinai, kokių paukščių Lietuvoje sužieduojama daugiausiai? O kodėl paukščiai skrenda tūkstančius kilometrų ir po to grįžta? Šios pramogos metu galėsi ne tik iš arti stebėti, kaip paukščiai žieduojami, bet ir spręsti linksmas užduotis, išmokti atskirti dažniausiai turinkamus paukščius.

Visų pramogų gamtoje turinys pritaikomas pagal vaikų amžių. Pramogas ves patyrę gamtininkai-edukacijų vedėjai iš VšĮ Paslaugos gamtai. Pramog gamtoje bus galima pasinaudoti per metus laiko. Su nugalėtojais dėl prizų bus tariamasi individualiai. Visi nugalėtojai bus apdovanoti ir padėkos raštais.

 Registracija BAIGTA

Užsiregistravusieji pedagogai el. paštu gaus detalesnę informaciją apie konkursą, taip pat – prašymą pateikti komandą atstovaujančių moksleivių sąrašą, patvirtintą įstaigos vadovo parašu, nurodant mokinį – komandos lyderį. Tuo pačiu el. paštu likus savaitei iki konkurso pedagogai gaus prisijungimo prie viktorinos zoom platformoje nuorodą. 

Informuojame, kad virtuali viktorina bus įrašoma siekiant užtikrinti jos skaidrumą bei galimų pretenzijų po viktorinos nagrinėjimo tikslu. Vaizdo įrašas  bus saugomas konkurso vykdytojo – VšĮ Baltijos aplinkos forumas. Vaizdo įrašas  nebus transliuojamas ar platinamas viešai. Vaizdo įrašas, praėjus 30 dienų po viktorinos, bus saugiai sunaikintas.

Techninės instrukcijos

Kaip prisijungti prie viktorinos zoom platformoje?

Tai, labai paprasta – paspaudžiate ant jums atsiųstos susitikimo nuorodos, sutinkate su programos naudojimo sąlygomis ir dalyvaujate. Jei dvejojate, galite pažiūrėti trumpą video apie zoom platformos naudojimą.

Susitikimo nuorodą užsiregistravęs pedagogas gaus likus savaitei iki konkurso.

Kaip viskas vyks zoom platformoje?

 Susirinkę dalyviai pagal komandų pavadinimus bus suskirstomi į atskirus zoom kambarius, kuriuose galės tartis ir kartu atsakinėti į viktorinos klausimus. Nuorodą į viktorinos klausimus (www.flexiquiz.com platformoje) gausite zoomplatformoje. Gavęs nuorodą mokinys -komandos lyderis ją atsidaro savo kompiuteryje ir pasidalindamas savo ekranu demonstruoja klausimus savo komandos draugams. www.flexiquiz.com platformoje įvedamas komandos pavadinimas ir pradedamas dalyvavimas  viktorinoje. Komanda tariasi, o lyderis pildo atsakymus www.flexiquiz.com platformoje. Kai baigsis viktorina,  bus pateikti  teisingi atsakymai

Kad būtų aiškiau, parengėme jums video instrukciją apie dalyvavimą viktorinoje

Galite išsibandyti viską su komanda naudodami testą bandymui: https://www.flexiquiz.com/SC/N/5e8ee03e-4dac-44f3-9dbd-0fad9628865f

Viktorinos metu reikės spausti angliškus mygtukus. Žemiau pateikiame jų aprašymus

Kai baigsite atsakinėti į  viktorinos klausimus, matysite savo balus ir galėsite peržiūrėti teisingus atsakymus, spausdamas „Review answers”.

 Konkurso nuostatai

Informaciją apie komunalinių atliekų tvarkymą Klaipėdos mieste galite rasti Klaipėdos miesto savivaldybės internetiniame puslapyje adresu: https://www.klaipeda.lt/lt/gyventojams/aplinkos-apsauga/komunaliniu-atlieku-tvarkymas/8592

Dėl konkurso metu iškilusių klausimų galima kreiptis į Baltijos aplinkos forumo atstovę Eglę Ruškutę mob. 8 6 37 65 450 arba el. paštu egle.ruskute@bef.lt

Konkursą organizuoja Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Jį įgyvendina VšĮ Baltijos aplinkos forumas www.bef.lt

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.