Pasaulinės vartotojų teisių dienos proga kviečiame domėtis pavojingomis medžiagomis plastike

Šiandien, kovo 15 d., minima Pasaulinė vartotojų teisių diena, kuria siekiama didinti pasaulinį supratimą apie vartotojų teises ir poreikius. Ar žinojote, kad turite teisę žinoti apie labai didelį susirūpinimą keliančias medžiagas (SVHC) kasdieniuose produktuose (nustatytas REACH reglamento 33 straipsnyje)?

Pavojingos medžiagos plastike

Plastikas, kurį naudojame kasdieniame gyvenime, taip pat turi pavojingų medžiagų. Dauguma plastikų yra polimerų mišiniai, paprastai gaunami iš iškastinio kuro ir priedų (pavojingų medžiagų) kokteilio. Priedai plastikui įgauti tam tikras funkcijas, tokias kaip didelis lankstumas (minkštikliai), apsauga nuo UV (UV apsaugos priemonės) arba atsparumas ugniai (antipirenai). Tačiau šie priedai gali turėti labai neigiamą poveikį žmonių sveikatai ir aplinkai.

Visuomenė žino plastiko atliekų sausumoje, vandenynuose ar net delfinų pilvuose problemas, taip pat apie mikroplastiko problemą. Tačiau iki šiol žinios apie pavojingas medžiagas plastikinėse medžiagose ir jų gaminiuose nepasiekė daugumos žmonių.

Speciali informacinė kampanija

Šiuo tikslu sukursime socialinės žiniasklaidos kampaniją „NonHazCity dieta be plastiko” kuri vyks nuo gegužės 3 d. Iki birželio 13 d.

Bendras kampanijos šūki: „Plastikai ir paslėpta grėsmė jūsų sveikatai“. Daugiausia dėmesio bus skiriama šioms temoms:

• Tekstilė

• Sporto įranga ir maudymosi priemonės

• Namų aksesuarai ir dekoracijos

• Žaislai, vaikiški baldai ir aksesuarai

• Su maistu besiliečiančios medžiagos

• Bioplastikas

Nagrinėsime pavojingų medžiagų, alternatyvų, naudojimo, sveikatos ir perdirbimo aspektus. Taip pat pristatysime Europoje veikiančią mobilią programėlę „Scan4Chem“, leidžiančią vartotojams iš tiekėjų lengvai paprašyti informacijos apie labai didelį susirūpinimą keliančias medžiagas (SVHC) produkte.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.