Alytaus dailės mokykla nuo šiol vadinsis meldinės nendrinukės vardu

Alytaus dailės mokyklai simboliškai suteiktas meldinės nendrinukės vardas. Ant mokyklos sienos jau puikuojasi naujasis pavadinimas. Nors tai – simbolinis veiksmas, tačiau dailės mokyklos direktoriaus Redo Diržio teigimu, šis veiksmas turi gilią prasmę.

„Kitąpus gatvės yra Adolfo-Ramanausko Vanago gimnazija. Kuo meldinė nendrinukė blogesnė? Paklausiu kitaip – kuo kitos gamtos formos prastesnės nei žmogus? Manau, kad jos dar ir daug kuo už mus pranašesnės, iš jų mes galime daug ko pasimokyti,” – sako Alytaus dailės mokyklos direktorius Redas Diržys.

Simbolinį meldinės nendrinukės vardą mokyklai suteikęs šios rūšies apsaugos projekto vadovas, Baltijos aplinkos forumo direktorius Žymantas Morkvėnas sako: „Viskas prasidėjo nuo to, kai Redas Diržys vasarą mus aplankė Žuvinto biosferos rezervate, kur ten auginome 50 iš Baltarusijos perkeltų meldinių nendrinukių mažylių. Jis buvo įkvėptas mūsų darbo, mes daug diskutavome apie gamtosaugą, visuomenės požiūrį į tai ir kažkaip kalba pasisuko apie simboliką, mokyklos pavadinimą ir Redas išsakė tokią mintį, kad būtų galima mokyklą pervadinti. Tai mes tuo ir pasirūpinome. ”

Meldinės nendrinukės vardo dailės mokyklai suteikimu simboliškai norima atkreipti alytiškių ir platesnės visuomenės dėmesį į gamtos vertybes, esančias greta mūsų, ir paskatinti susimąstyti apie savo poveikį gamtai.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.