Festivalyje „Vidur ežerų“ – pažintis su gamta per įvairius potyrius

Jau šį šeštadienį, rugpjūčio 17 d., Antaviešėje, etnogamtinėje stovykloje „Žolinė“ vyks festivalis „Vidur ežerų“. Nuostabioje aplinkoje, šalie Peršokšnos upelio gamtą pažinti kviesime įvairiais būdais – jos klausantis, stebint iš labai arti, atkartojant judesius ar net žygiuojant bekele.

Susipažinti su Aukštaitijos gamta mums padės ilgamečiai vietiniai gyventojai – paukščiai. Iš arčiau susipažinti su ypatingais ir paslaptingais paukščiais – pelėdomis – ir jų gyvenimu pakvies ilgametė šių paukščių tyrinėtoja dr. Gintarė Grašytė. Dar daugiau paukščių pastebėti ir išgirsti pakvies ornitologas, Baltijos aplinkos forumo  gamtos apsaugos ekspertas Gintaras Riauba. Paukščių pasaulį iš arti pažins ir mažieji festivalio dalyviai. Jie kviečiami į aktyvius paukščių pažinimo žaidimus bei festivalio kulminaciją – „Didžiąsias skraidymo lenktynes“.

Pažinti ir patirti mišką per klausą pakvies Linas Staliūnas. Pasitelkęs itin jautrią techniką jis kvies įsiklausyti į gamtos skleidžiamus garsus bei taip atsipalaiduoti. Ne ką menkiau svarbi festivalyje bus rega – „Gamtos laboratorijoje“ pakviesime į įvarius gamtos objektus pažvelgti per mikroskopų objektyvus. Na, o dr. G. Grašytė pakvies įjungti visus potyrius ir apylinkes ištyrinėti keliaujant bekele, brendant per miškus ir brūzgynus, susipažįstant su natūraliomis Labanoro girios buveinėmis.

Išsamią festivalio dienos programą rasite čia:

Kviečiame registruotis į festivalį arba susiplanuoti visa ilgąjį savaitgalį stovykloje „Žolinė“, kuri startuoja jau netrukus. Registracijos formą rasite čia.

Tiek stovykla, tiek festivalio veiklos – nemokamos.  Kviečiame tiek atvykstant į stovyklą, tiek vien tik dalyvaujant festivalio dienos veiklose atsivežti savo indus – dubenėlį, puodelį, šaukštą. Stovyklos draugai gamins gardžius pusryčius, pietus ir vakarienę, tačiau erdvėje vienkartinių indų nebus.

Festivalį „Vidur ežerų“ organizuoja VšĮ Baltijos aplinkos forumas, Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija, veiklas finansuoja projekto „Natura 2000 tinklo valdymo optimizavimas Lietuvoje” rėmėjai – Europos Sąjungos LIFE programa ir Lietuvos Respublika.

Stovyklą organizuoja VšĮ „Labas noras“, ją įgyvendinti padeda Švenčionių rajono savivaldybė, sutartinių kolektyvas „Lakiūtė“, jogos ir saviugdos centras „Shambhala“, sveikatintojas Arūnas Degutis, molininkas Matas Gaučas, „Kanapių studija“ ir dar daug puikių bičiulių.

Stovyklos programą rasite čia.

Renginio vieta: Antaviešės vienkiemis (šalia Peršokšnos upės), Švenčionių r. LT- 18200

Iškilus klausimams susisiekite:

labasnoras@gmail.com (stovykla „Žolinės“)

egle.ruskute@bef.lt (festivalis „Vidur ežerų“)

Sekite naujienas renginio „Facebook” puslapyje.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.