Kviečiame į pirmojo Lietuvoje ornitologinio turizmo gido pristatymus

Jau šią savaitę visuomenei bus pristatytas pirmasis Lietuvoje paukščių stebėjimo gidas, kurio pagrindinis tikslas – skatinti ornitologinį turizmą Lietuvoje. Šiame leidinyje detaliai aprašomos geriausios vietos ir taktika paukščiams stebėti Nemuno deltos regione. Leidinys skirtas visiems paukščiais besidomintiems žmonėms bei turizmo operatoriams, norintiems praturtinti savo išvykas nepamirštamomis akimirkomis Paukščių rojumi tituluojamoje Nemuno deltoje.

„Nemuno delta neabejotinai yra geriausia vieta Lietuvoje paukščiams stebėti. Čia peri didžioji dalis Lietuvoje aptinkamų paukščių rūšių, o migracijų metu šis regionas tampa viena pagrindinių poilsio stotelių milijonams migruojančių sparnuočių. Sakoma, kad pavasarį sunku suskaičiuoti, ko regione daugiau – žąsų ar rajono gyventojų.” – apie Nemuno deltos išskirtinumą pasakoja leidinio autorius, Lietuvos ornitologų draugijos darbuotojas ir ornitologinio turizmo organizatorius Marius Karlonas.

Pirmasis leidinio „Paukščių stebėjimo gidas Nemuno deltos regione” pristatymas vyks šį trečiadienį, sausio 17 d., 13 val. Šilutės turizmo informacijos centre. Renginyje kviečiami dalyvauti visi paukščių ir gamtos mylėtojai, o ypač – turizmo paslaugas teikiančių ar planuojančių teikti įmonių atstovai, gidai.

„Lietuva turi išsaugojusi išskirtinę natūralią gamtą. Jos gali pavydėti daugelis vakarų Europos valstybių. Vienintelis išskirtinumas – mūsų gamta yra labai subtili. Tai – ne milžiniški Afrikos drambliai ar vandenynų pursluose nardantys delfinai. Norint pažinti lietuvišką gamtą, reikalingos specifinės žinios, geras gamtos interpretavimas. Šis leidinys būtent ir skirtas perduoti tas specifines žinias ir paraginti tiek turistus atvykti į mūsų kraštą, tiek turizmo paslaugų teikėjus atsigręžti į didžiulį Lietuvos turizmo potencialą turinčią gamtą.” – sako leidinio iniciatyvinės grupės narė, Baltijos aplinkos forumo atstovė Rita Grinienė. Specialistė priduria, jog ornitologinis turizmas yra auganti nišinio turizmo rinka, o Lietuva – dar neatrasta šalis paukščių mylėtojams. „Šis leidinys – tik viena priemonių, kuriomis sieksime skatinti gamtinį bei darnų turizmą Nemuno deltoje ir visoje Lietuvoje. Juk gamtinis turizmas labai glaudžiai siejasi su gamtosauga, paukščių ir pievų išsaugojimu.” – tikina Rita Grinienė.

Dar vienas leidinio pristatymas planuojamas Vilniuje, LITEXPO parodų rūmuose parodos „Adventur 2018” metu – sausio 28 d. (sekmadienį), 11.20 val. 3 salės galerijoje, „Autentiškos Lietuvos“ scenoje.

Leidinys išleistas lietuvių ir anglų kalbomis, įgyvendinant projektą „LIFE Viva Grass”. Leidinį bus galima gauti užpildžius anketą pristatymų metu, vėliau tikslinio platinimo vietos bus skelbiamos el. puslapyje www.vivagrass.eu/lt.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.