Kviečiame įmones dalyvauti projekte ir kurti švaresnę aplinką

Baltijos aplinkos forumas kartu su Kauno rajono ir Šilalės savivaldybėmis bei kitais partneriais Baltijos jūros regione įgyvendina projektą „NonHazCity”. Vienas iš projekto tikslų – dirbti su smulkiuoju ir vidutiniu verslu ir mažinti pavojingų cheminių medžiagų kiekį aplinkoje. Šiuo metu ieškome 5-7 įmonių Kauno bei Šilalės rajonuose, norinčių atlikti nedidelės apimties pakeitimus ir savo veikloje sumažinti pavojingų cheminių medžiagų.

Įmonėms, norinčioms prisidėti prie švaresnės aplinkos, suteiksime visokeriopą pagalbą. Padėsime identifikuoti jūsų įmonėje naudojamas pavojingas chemines medžiagas ar jų mišinius, suteiksime informacijos, kokia saugesne, alternatyva jas pakeisti, padėsime įgyvendinti pokyčius ir paviešinsime geruosius pavyzdžius, kurie parodys gerą pavyzdį kitoms įmonėms.

Projekte dalyvaujančioms įmonėms siūlome:

• susipažinti su įmonei aktualiais cheminių medžiagų bei aplinkosaugos teisės aktų reikalavimais bei naujovėmis;

• gauti pagalbą inventorizuojant įmonėje naudojamas chemines medžiagas (grynas, mišiniuose ir gaminiuose) ir identifikuojant pavojingas chemines medžiagas;

• aptikus pavojingų cheminių medžiagų padėsime jums rasti saugesnes alternatyvas ir jas įvertinti;

• pasitarti, kaip pranašumą dėl naudojamų „žalesnių“ žaliavų ar gaminių išnaudoti įmonės rinkodarai.

Artimiausiu metu Baltijos aplinkos forumas Kauno ir Šilalės rajonuose numato ir keletą seminarų, skirtų skirtingoms pramonės sritims. Praėjusį mėnesį jau buvo surengti du seminarai kurių metu buvo pristatyti pagrindiniai cheminių medžiagų valdymo įmonėje principai, aptarti pagrindiniai reikalavimai cheminių medžiagų apskaitai ir dažniausiai nustatomi pažeidimai įmonėse, pavojingų cheminių medžiagų pakeitimo galimybės. Kituose seminaruose bus aptarti konkretesni cheminių medžiagų valdymo aspektai, atsižvelgiant į veiklos sritis.

Kviečiame įmones kreiptis dėl dalyvavimo projekte el. paštu chemija@bef.lt arba telefonu 8 5 215 9288. Mielai atsakysime į kilusius papildomus klausimus.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.