Dėl tendencingo straipsnio „Kauno dienoje“ apie Baltijos aplinkos forumą (atnaujinta)

2017-09-28 dienraštyje „Kauno diena” buvo išspausdintas žurnalisto V. Kvedaro straipsnis „Ministro buvusiam darbdaviui – milijonai”, kuriame minimas „Baltijos aplinkos forumas” (BAF). Straipsnyje daug melo, tendencingai iškraipytos ir šmeižiančios informacijos, siekiant skandalingo turinio, bandomi pritempti nebūti dalykai. BAF 2017-09-29 išsiuntė raštą dienraščio redakcijai dėl V. Kvedaro melagingos informacijos paneigimo. (Raštas redakcijai, kur išdėstyti visi klaidinantys faktai.).

Atsakymo negavome. Naujai publikuotame (2017-10-02) to pačio žurnalisto straipsnyje „Virš ministro galvos – juodi debesys” vėl kartojama klaidinga informacija.

Naujame straipsnyje daug dėmesio teikiama faktui, jos Kęstutis Navickas buvo Baltijos aplinkos forumo dalininku. Siekdami išvengti tolimesnių klaidingų interpretacijų dėl šio fakto (2 pastraipa, „2016 m. gruodžio 14-oji – naujai iškepto aplinkos ministro privačių interesų deklaracijoje teigiama, kad jis taposavo buvusios darbovietės, BAF, dalininku.), pateikiame konkrečias datas, užfiksuotas organizacijos dokumentuose:

  • 2016-04-25 Kęstutis Navickas tampa Baltijos aplinkos forumo dalininku. T.y., dar iki šios kadencijos Seimo rinkimų. Todėl tai niekaip negali būti siejama su jo ketinimais tapti Aplinkos ministru
  • 2017-01-16 Kęstutis Navickas perleido savo dalininko teises.

 

Jei į tai nebus sureaguota, BAF kreipsis į atitinkamas tarnybas dėl grubaus žurnalisto profesinės etikos nesilaikymo, siekiant kelti įtarimų dėl korupcijos ir gadinti organizacijos reputaciją. Ministras K. Navickas yra viešai deklaravęs savo buvusius santykius su buvusia darboviete ir atsiribojęs nuo bet kokių sprendimų, susijusių su BAF.

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.