Kvietimas į dirbtuves „Gamtos garsai atkeliauja į miestą“

Uodo zyzimas, gegutės kukavimas, genio stuksenimas į stuobrį ar pavasarinis paukščių čiulbėjimas – visa tai išgirstume tik natūralioje gamtoje. Kol pavasaris dar už kalnų, originalūs ir netikėti gamtos garsai atkeliauja į miestą. VšĮ Baltijos aplinkos forumas ir DancingSounds.net kviečia visus, besidominčius gamtos garsais ir muzikos instrumentais į išskirtinių gamtos garsus mėgdžiojančių instrumentų dirbtuves.

Kartu savo rankomis pasigaminsime instrumentus iš medžio, bambuko ar riešutų kevalų. Paukščius, vabzdžius ar varles mėgdžiosime ir pavasario koncertą kursime senovinio australiško telefono, lietaus lazdelės, okarinos, pano fleitos ir kitų egzotiškų instrumentų pagalba.

Instrumentus pasigaminti padės ir jų kilmę paaiškins Hannes Heyne (Vokietija) – hidrologas atradęs esminių sąsajų tarp ekologijos ir muzikos. H. Heyne vysto metodus, padedančius priimti šią patirtį per klausymą ir grojimą skirtingais instrumentais. H. Heyne visame pasaulyje rengia įvairias stovyklas gamtoje ir skirtingas paskaitas, susijusias su garsų ekologija ir tarpkultūriniu supratimu per muziką.

Lietuviško prieskonio unikalių instrumentų dirbtuvėms suteiks Baltijos aplinkos forumo gamtininkas Žymantas Morkvėnas. Jis išmokys pasigamintuose instrumentuose atpažinti sklendžiantį perkūno oželį, stulgių tuoktuves ar net briedį rujos metu.

Užsiėmimo metu kiekvienas dalyvis turės galimybę pasigaminti po du unikalius instrumentus, kuriuos galės parsinešti su savimi namo. Esant norui ir entuziazmui, instrumentų bus galima pasigaminti ir daugiau.

Kur?

Vilniaus Valdorfo mokykla, darbų kabinetas (Geležinio Vilko g. 23)

Kada?

2017 m. vasario 19 d. 10-16 val. (sekmadienis). Planuojama trumpa pietų pertrauka. Kad gamtos garsų neužgožtų gurgiantis pilvas, kviečiame pasirūpinti mėgstamu maistu.

Už kiek?

Suaugusiems: 20 eur

Vaikams nuo 8 m.: 15 eur

Į kainą įskaičiuotos keturių valandų dirbtuvės, medžiagos dviejų pasirinktų instrumentų gamybai. Pageidaujant bus galima pasigaminti ir daugiau instrumentų (papildomo instrumento kaina – 2 eur.)

Kaip dalyvauti?

Norėdami dalyvauti, iki vasario 10 d. užpildykite specialią anketą. Ją užpildę gausite instrukciją, kaip sumokėti dalyvio mokestį.

Nekantriai lauksime susitikimo!


Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.