Susitikime prezidentės organizuojamoje NVO Kalėdų mugėje

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotoje ir šeštą kartą vyksiančioje gerumą kuriančioje ir šilumą skleidžiančioje kalėdinėje nevyriausybinių organizacijų mugėje šiemet dalyvaus ir Baltijos aplinkos forumas. Mugė vyks gruodžio 6 d., sekmadienį, 13-16 val. S Daukanto aikštėje.

Šventės metu nevyriausybinė aplinkosaugos organizacija kvies lankytojus įsigyti unikalią dovaną – Kūčių šienelį. Jį gaus visi, norimo dydžio auka prisidedantys prie biologine įvairove turtingos pievos išsaugojimo. Pundelis kvepiančios traškios žolės skirtas gerai žinomai Kūčių tradicijai puoselėti – šventinę naktį pagal ištrauktą šiaudą spėjama, kokie bus ateinantys metai.

Kuokštas šventinio šieno atkeliavo iš savo gamtine įvairove išsiskiriančios Dvarčionių pievos. Tai – vienas vertingiausių gamtos kampelių Vilniuje, kur stiebiasi retosios lietuviškos orchidėjos – gegūnės, linksta paprastieji kardeliai, kreksi griežlės, nuolat lankosi lapės ir stirnos. Kad šios gamtos vertybės pievoje išliktų, reikalinga nuolatinė priežiūrą – bent kartą metuose šienauti, žolę sugrėbti ir išvežti. Visa tai jau septynerius metus savanoriškai atlieka Baltijos aplinkos forumas.

Kartu su šieneliu pievos rėmėjai gauna ir jo vardu pasirašytą sveikinimą su trumpa šieno istorija.

Mugės metu, Baltijos aplinkos forumo kolektyvas taip pat konsultuos, kaip pasirinkti sveikus ir saugius žaislus ar kitas Kalėdines dovanas, vaišins ekologiška arbata, kvepiančiais rankų darbo gardumynais, supažindins su organizacijos veikla.

Ateik, drauge smagiau!

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.