Naujiena vilniečiams – lėtas turgus

Ūkininkų užaugintus ir paruoštus produktus iš pirmų rankų vilniečiai galės įsigyti ne tik ketvirtadieniais. Nuo šiol Tymo kvartale bus prekiaujama ir šeštadienio rytais, o greta kokybiško maisto bus siūloma artimiau pažinti kaimo gyventojus, jų gyvenimo būdą bei auginamus produktus. „Lėtame turguje“ miestiečiai galės užmiršti greitą darbo savaitės tempą ir skirti laiko bendravimui.

Lėto turgaus“ idėja kilo organizacijoje „Viva Sol“, stebint vis didesnį atotrūkį tarp miesto ir kaimo gyventojų . Pasak „Viva Sol“ vadovės Deimantės Žigytės, „Vėlyvą šeštadienienio rytą vyksiantis turgus turėtų tapti erdve gerai praleisti laiką, kur greta pokalbių su ūkininkais, maisto produktų degustacijų, bus siūlomos kitokios galimybės pažinti kaimo žmones bei jų veiklą – produktų gamybos demonstracijos, įvairios kūrybinės dirbtuvės ar paskaitos.“

Šią idėją palaikė ir Tymo turgelio asociacija, kuri prie „Lėto turgaus“ vystymosi prisidėjo iš organizacinės pusės. „Ketvirtadienį atėję žmonės skuba, mes nespėjame pabendrauti ir pasikalbėti, o dirbantieji dažnai visiškai negali atvykti. Nuo šiol visi norintys sveikai maitintis galės apsilankyti įdomesniame turguje, kuriame bus ir renginių, ir įvairios informacijos,“ – sako uogines kultūras, vaisius bei retas daržoves auginanti Genovaitė Sakalauskienė iš Žalgirių.

G.Sakalauskienė džiaugiasi, kad ketvirtadienio turguje apsiperkantys žmonės ypatingai pasitiki čia prekiaujančiais ūkininkais ir jų pateikiama informacija, o šie tai vertina bei yra suinteresuoti vystyti pasitikėjimu grįstą ryšį. Ypatingai smalsiems ir mėgstantiems aktyvų poilsį, žemdirbiai žada galimybes aplankyti jų ūkius ir prisidėti prie sezoninių darbų.

Tik šeštadieniais iškilsiančiame unikaliame „Lėto turgaus“ paviljone miestiečių laukia rengiama speciali programa.

Sek lėto turgaus naujienas gyvai.

Nuotr. Aivar Ruukel

Daugiau informacijos:

Projekto koordinatorė

Deimantė Žigytė

deimante.zigyte[at]bef[dot]lt

 

+370 695 68001


Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.