Vasaros talka Dvarčionių pievoje

Liepos 18 d. į Dvarčionių pievą sugūžėjo būrelis gamtos entuziastų. Daugiau nei 5 val. jie mojavo grėbliais ir į kupetas nešė traškantį šieną.

Talką organizavę Baltijos aplinkos forumo komandos nariai džiaugėsi susirinkusia entuziastų kompanija: „vasarą išties sunku prikalbinti žmones po ilgos darbo dienos gaivų ežero vandenį ar kitą pramogą iškeisti į darbą pievoje. Smagu, kad mums pagelbėti atvyko aktyvūs piliečiai“.

Kodėl talkos reikėjo?
Dvarčionių pieva – savo gamtine įvairove išsiskirianti teritorija. Tai – vienas vertingiausių gamtos kampelių Vilniuje.

Dar prieš keletą metų šias gamtos vertybes buvo užgožę krūmai, todėl Baltijos aplinkos forumas su savanorių pagalba ėmėsi pievą iš jų vaduoti ir organizuoti talkas bei šienavimo darbus. Dabar čia vasarą vėl žydi lietuviškosios orchidėjos – gegūnės ir reti paprastieji kardeliai, kreksi griežlė, lankosi lapės ir stirnos.

Vienas pievos atkūrimo iniciatorių, Vilniaus universiteto mokslininkas botanikas Valerijus Rašomavičius sako, kad Dvarčionių pieva yra verta būti įtraukta į išskirtinės svarbos Europos gamtinių teritorijų tinklą Natura 2000.

Šienavimas ir šieno išvežimas yra būtinas, kad pieva klestėtų.

Baltijos aplinkos forumas šią pievą prižiūri savanoriškai jau 6 metus, be jokios finansinės paramos, Bet kokia pagalba (nušienavimo, sugrėbimo, išvežimo, kompostavimo, finansinė ar pan.) praverstų.

Akimirkos iš talkos

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.