Įsigyk naujausią gamtininko Eugenijaus Drobelio knygą „Vidur girių“

Įsigyk naujausią gamtininko dr. Eugenijaus Drobelio knygą tiesiai iš Baltijos aplinkos forumo. Tai gali padaryti 2 būdais:

1. Atvykus į Baltijos aplinkos forumo biurą adresu Užupio g. 9/2-17 Vilniuje.

2. Knygą galite gauti ir pašto siuntiniu. Norint pasinaudoti šiuo būdu, atsiųskite mums elektroniniu paštu info[at]bef[dot]lt tokią informaciją:

    a. Gavėjo vardas pavardė

    b. Adresas kuriuo išsiųsti knygą

    c. Kiek egzemplioriu norite įsigyti.

Temos eilutėje įrašykite – Vidur girių.

Knygos kaina užsukus pas mus į biurą – 10 Eur, užsisakius internetu – 11 Eur.

Visais klausimais dėl knygos įsigyjimo taip pat galite kreiptis ir telefonu Vilniuje (8 5) 213 8155.

APIE KNYGĄ

Tiek paaugliui, tiek vyresniam gamtos mylėtojui

Ši knyga – tai kiek kitokia pažintis su žymiu gamtininku dr. Eugenijumi Drobeliu. Gamtos paslaptys, patirtos pačio knygos autoriaus, kruopščiai užfiksuotos dienoraščio puslapiuose, kurio pagrindu ir parašyta ši knyga. Todėl tai – puiki galimybė susipažinti su įdomiomis istorijomis ir nuotykiais, gamtininko patirtais ilgus metus Dzūkijos šiluose ir paslaptingoje Čepkelių pelkėje besirūpinant laukinės gamtos apsauga.

Kada gamta beldžiasi į mūsų vidinį pasaulį yra labai individualu. Vieni nepamiršta kaip vaikystėje žolė glostė basas kojų pėdas, kitiems – gamtos prisilietimas tampa įsimintinu jau pasiekus brandą.

Tačiau susimąsčius, daugelis tikriausiai sutiks, jog gamtos vertybes galima suvokti tik patiems gamtą patyrus. Tuomet dažnai tampame neabejingais ir būtinybei ją saugoti. Gamtininko dienoraštyje surašytos mintys apie žmogaus santykį su gamtą, ne visuomet bus „patogios“, kvies diskusijai. Šioje knygoje aprašytos istorijos pasakoja kaip mezgėsi ir buvo puoselėjimas nenutraukiamas ryšys tarp gamtos ir žmogaus, kuriam tas betarpiškas ryšys su gamta tapo viso gyvenimo pašaukimu.

Tikimės, jog ši knyga įkvėps Jus patraukti į gamtą ieškant savo patyrimų, o dr. Eugenijaus Drobelio papasakotos istorijos bus puikus įkvėpimas.

Iškirtinis dėmesys ir kruopštumas lydėjo knygos leidybos procesas. To rezultatas – jauki ir maloni rankoje knyga, su kuria norisi praleisti savaitgalį pasineriant į nuotykius gamtoje. Atspausdinta ant popieriaus, kurio gamyboje nebuvo teršiama gamta – išvengta chloro bei optinių balinimo priemonių naudojimo.

Knyga išleista 2 proc. gyventojų pramos ir Baltijos aplinkos forumo lėšomis. Lėšos, surinktos pardavus knygą, bus skiriamos ne pelno tikslams, kitiems leidiniams apie gamtą. Todėl įsigiję šią knygą skaitytojai parems naujas knygas, puoselėjančias žmogaus santykį su gamta, skatinančias ją pažinti ir tausoti.

84 p., kietas virš., nespalv., iliustr., 22,5×16,5×1,2 cm, Baltijos aplinkos forumas, VĮ, 2014, ISBN 9786098041156

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.