Vyko „LIFE Marsh Meadows“ projekto darbų pristatymas vietos bendruomenei

Penktadienį, nepabūgę garsinančio lietaus, Pakrempės gyventojai susirinko į pristatymą apie projekto „LIFE Marsh Meadows“ darbus. Šio projekto metu siekiama atkurti šalia Pakrempės esančią degradavusią Baltosios Vokės šlapynę. Susitikimo metu projekto komanda pristatė iki šiol atliktus darbus bei artimiausius planus, kalbėjosi apie vietos gyventojams aktualius klausimus.

Susitikimo pradžioje projekto koordinatorė Gabija Tamulaitytė ir projekto partneris ūkininkas Valdas Balčiūnas (VšĮ „Pievų paukščiai“) pasakojo, kaip sekasi nendrių bei krūmų šalinimo darbai ir atviro kraštovaizdžio atkūrimas, kuris būtinas šlapynių augalams bei paukščiams. Teritorijoje visus metus besiganantys Highland veislės galvijai čia atlieka svarbią rolę, nes nuėda šviežiai želiančius augalus.  
G. Tamulaitytė taip pat apžvelgė, kokie procesai vyksta atkuriamoje pelkėje, bei plačiau papasakojo apie projekto tikslines rūšis – raudonpilvę kūmutę, skiauterėtąjį tritoną, švygždą, stulgį, mėlyngurklę.  
Artimiausias didelis darbas – vandens lygio atkūrimas. Pristatytas vandens lygio atkūrimo planas, kokie darbai bus vykdomi. 
Po pristatymo gyventojai vaišinosi Baltosios Vokės pievose ir šlapynėse užauginta jautiena.  
 
Susitikime dalyvavusi Paluknio seniūnė Jolanta Gardžiulienė taip pat džiaugėsi, kad organizuojamas toks renginys, kurio metu gyventojai ne tik sužino apie projekte atliekamus darbus, bet ir susitinka, pabendrauja, aptaria kitus bendruomenei svarbius klausimus!